Kert

Kőfal

A kerttel együtt örököltünk nagyon sok terméskő lapot is, amit a ház talapzatára szántak. Az előző tulajdonosok ezt már nem tudták megcsinálni, nekem pedig annyira nem tetszik, más felhasználási módot találtam ki, naná!

Ott kezdődött az egész, hogy nem jó helyen volt lepakolva az udvarra, ráadásul egyik oldaláról agyag, a másik oldaláról sóder borította, háta mögött meg egy mozdíthatatlan kútgyűrű volt. A ház előtt két oldalon meg egy nagy rakás földkupac.

Először csak a terasz alatti földkupacot igazítottam egyenesre és csináltam keretet neki az egymásra rakott terméskövekből. Én naiv, azt hittem, elnyeli az összes mennyiséget…

Az ifjúságot bevonva, megcsináltuk ugyanígy a ház másik oldalát is. Kicsit nehezebb meló volt, mert a föld tele volt építési törmelékkel, szeméttel, még egy korhadt farönköt is ki kellett bányásznunk. De nagyon büszke vagyok rájuk, mert a végeredmény szép és rendezett lett.

Tavaly ősszel készítettük el ezeket a kőrakásokat. Mostanra az egyikben hortenzia virít (…ana, ha nem lennék oly’ ügyetlen kertész és gyakrabban locsolnám…), a másik oldalon pedig fűszerek burjánzanak és Férjúr kedvéért porcsin került az alsó részbe. Terméskő lapok pedig még mindig vannak, hiába raktam körbe vele ugyanígy a kútgyűrűt… Több ötletem a felhasználásukra viszont már nincs.