növényjelölő, csináld magad, egyszerű, kreatív, levegőn száradó gyurma
DIY, Kert

Egszerű növényjelölő

A kert még mindig nem azt az arcát mutatja, amit látni szeretnénk, de a karantén ebben is segít, hiszen nagyon sokat tudunk dolgozni rajta. Például készültek új magaságyások, a tavalyi egy, de nagyon sikeres után. Olyan bő termésünk lett paradicsomból tavaly, mindössze néhány tőről, hogy úgy döntöttünk, kibővítjük a repertoárt néhány más haszonnövénnyel. Ehhez viszont meg kell, hogy jelöljük őket, mert hiába gondoljuk azt, hogy tuti megjegyezzük, mit hova, a kellő időben úgysem fogjuk tudni. Nem csak a kertben, mindenütt másutt is rendszeresen eljátszuk ugyanezt, nem egyedi eset. A jelölés pedig nem lehet akármilyen, nem is én lennék, azt hiszem. Mutatom, hogyan készült!

Régóta lapult a szekrény alján egy csomag levegőn száradó gyurma, már magam sem tudom, mi célból. A j öreg pinterestet bújva pedig ötletet is találtam, úgyhogy a kettőt házasítva megszülettek a saját készítésű, egyedi növényjelölőim. Fazekas és agyagozó barátaimat kérném, most fordítsák el a fejüket, de minimum csukják be a szemüket!

Az 1 kilós puha téglából levágtam 10 db körülbelül egyforma méretű hasábot, ebből egyforma hosszúságú és vastagságú rudakat formáztam, így lett még plusz három darab rudacska. Minden rúdnak hegyet csináltam az egyik végére, a másik végét pedig kinyújtottam laposra, de nem túl vékonyra. Tálcára rakva napoztattam őket. Elvileg 24 óra alatt szárad a gyurma, nálam egy kicsit többet voltak a szabad levegőn.

Teljes száradás után sima akvarellfestékkel lefestettem őket, egyszerű fekete filctollal ráírtam a növények neveit és kültérre is alkalmas lakkspray-vel (OBI) lefújtam mindkét oldalukat.

Ezután már csak annyi volt a dolgom, hogy beültessem a magokat a magaságyásokba és jelöljem, mit hová ültettem.

1 című bejegyzés “Egszerű növényjelölő” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.