DIY, Lakberendezés

Színes tálkák

A levegőn száradó gyurmának legalább a fele megmaradt, nem tudtam, el lehet-e rakni. Féltem, hogy kiszárad, úgyhogy csináltam néhány tényérkát.
Erről is csináltam fázisfotókat, de ez ha lehet még egyszerűbb, mint a növényjelölők elkészítése, hiszen ilyet mindenki csinált általános iskolában.

A megmaradt gyurmát három részre osztottam, mindegyik kicsivel nagyobb, mint az előző. Egyenként kinyújtottam őket, kb. 8-9 mm vékonyásgúra, nagyjából kör (direkt nem törekedtem a tökéletes körre, sejtettem előre, hogy lehetetlen) alakúra vágtam őket egy késsel. Kertünk virágaiből, fűszereiből választottam néhányat, ráfektettem a kivágott körre és még tovább nyújtottam, hogy látszódjanak a lenyomatok. Így nagyjából 5 mm lett a vastagsága.

Mielőtt rásimítottam volna a fém tál aljára a gyurmát, a tálakat bevontam folpackkal. Nem tudom, mi történt volna nélküle, de a profiknál így láttam. Ezek a fejükre fordított tányérkák is mentek napozni, a növényjelölőkkel együtt. Amikor megszáradtak, lecsiszoltam a széleiket csiszolópapírral, illetve körömreszelővel:)

Akvarellfestékkel lefestettem őket kívül-belül és lakkspray-vel lefújtam őket.

A színeit úgy választottam, hogy a hálószobánk dísze lehessen. És ezzel el is érkeztünk a következő bejegyzés témájához, a felnőtt hálóhoz.